Voorbeeld sollicatiebrief

Voornaam Achternaam
Adres
Postcode + Plaats

Jetmi B.V.
Mevr. D. Jansen
Postbus 1432
2024 OK Apeldoorn

Delft, 13 oktober 2007

Betreft: vacature Chemisch Analist (40 uur)

Geachte mevrouw Jansen,

U zoekt een Chemisch Analist en dat is exact de functie waar ik naar zoek. Ik zal u er in deze brief van overtuigen waarom ik denk dat ik die vakbekwame Chemisch Analist ben waar u naar op zoek bent.

Ik ben een Chemisch Analist met oog voor precisie. Graag zou ik mijn talenten bij uw organisatie verder ontwikkelen en daarom solliciteer ik bij uw organisatie.

Na het afronden van mijn hbo-opleiding Analytische Chemie, werk ik nu bijna 2 jaar als QC Analist bij bedrijf (onbekend). Mijn werkzaamheden zijn kwantitatieve controles uitvoeren op het eindproduct. Ook houd ik mij bezig met het uitvoeren van onderhoud aan de HPLC, GC en AAS.

In de 2 jaren dat ik bij bedrijf (onbekend) heb gewerkt, heb ik geleerd hoe het is om in een team te werken, feedback te geven aan de Procesoperators als een product niet goed uit de test kwam en ik heb ook goed leren rapporteren.

Wat mij erg aantrekt in deze baan is dat het veel verantwoordelijker is en dat er goede doorgroeimogelijkheden zijn. Dit vind ik erg belangrijk, aangezien het mijn ambitie is om in de toekomst misschien wel Hoofdanalist te worden.

Voor een volledig overzicht van mijn ervaring en opleiding verwijs ik u graag naar mijn bijgevoegde Curriculum Vitae.

Wilt u meer weten over mijn motivatie en kwaliteiten? Ik kom ze graag in een kennismakingsgesprek toelichten. Een uitnodiging hiervoor zie ik met belangstelling tegemoet!

Met vriendelijke groeten,

Voornaam Achternaam

Bijlage: Curriculum Vitae

Benieuwd naar onze sollicitatietips?