Vijf tips voor het vinden van een baan in de chemie

  • Zorg dat werkgevers jou kunnen vinden. Registreer jezelf, plaats je CV op werkenindechemie.nl en zorg ervoor dat deze altijd up-to-date is!

  • Werk aan je netwerk. Maak bv. een linkedin of twitter account aan en zorg dat je in contact blijft met mensen uit het vakgebied. Laat ook zeker iedereen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een (andere) baan. Vaak is mond-tot-mond reclame een zeer doeltreffende manier voor het vinden van een baan.

  • Probeer er eerst achter te komen waar jouw interesses écht liggen. Doe dit doormiddel van een aantal testen die je gemakkelijk online kunt vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld een persoonlijkheids- of een beroepskeuzetest. Je kunt veel doeltreffender zoeken als je precies weet wat je wilt.

  • Blijf gemotiveerd! Het kan voorkomen dat je een aantal keren wordt afgewezen. Dit is natuurlijk vervelend, maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Blijf het volhouden om actief en gemotiveerd op zoek te gaan naar een baan. Uiteindelijk zul je er baat bij hebben!

  • Spring eruit met jouw CV en sollicitatiebrief! Als een werkgever jouw CV en sollicitatiebrief leest dan moeten ze geen moment meer willen twijfelen om je uit te nodigen voor een gesprek. Zorg dat de lay-out in orde is en voeg een persoonlijke toets toe. Het is niet erg om redelijk wat tijd aan deze brieven te spenderen, als het eindresultaat maar uniek is!

Benieuwd naar de openstaande chemie vacatures?